בריכה על הגג הפכה לטרנד בשנות התשעים של המאה העשרים. כל אחד רצה בריכה וג'קוזי על הגג. גרים בבניין משותף רכשו בריכה, הציבו אותה על הגג ופתחו מועדון חברים סגור. טרנד בריכה על הגג הפך לבעיית הדורשת התמודדות לא קלה. בניינים בני עשר קומות ויותר נאלצו למנות ועד ולשכור מציל. מה צריך לעשות, אם כן, כדי לבנות בריכה על הגג?
הקמת בריכה על הגג - צעדים ראשונים
ראשית, קחו כמה שיותר הצעות מחיר מבעלי מקצוע בתחום. ישנם מהנדסים המתמחים בבניית בריכות. אתם צריכים לבדוק שאיש המקצוע, עמו אתם משוחחים, לוקח את כל המשתנים בחשבון: עלות חומרים, שכירת מהנדס, עלויות הכשרת הגג להצבת בריכה, משכורות פועלים ועוד. ודאו כי המחירים כוללים מע"מ, וכי מדובר במחיר סופי. התנו את תחילת העבודה בהצגת כל האישורים וחוות הדעת. אם לא תקבלו את האישורים, מסיבה כלשהי, תצטרכו להפסיק את העבודה באמצע התהליך או להרוס את הבריכה בגמר העבודה. קנס מהעירייה או אירוע חמור יותר - גם הם ייחסכו מכם אם תבקשו לקבל מראש את כל האישורים הדרושים; רצוי בכתב.
תכנון בריכה הוא כמו תכנון חדר בבית
בניית בריכה על גבי גג בית משותף דורשת הסכמה בכתב של לפחות שבעים וחמישה אחוז מדיירי הבית. החתמת שוכרי דירות איננה נכללת במניין הקולות, גם אם הם חתומים מול בעל הדירה בחוזה ארוך-טווח. אם אתם פונים קודם לקבלן, דאגו שהוא יודע ומסוגל להשיג את כל האישורים הדרושים להקמת בריכה על הגג.
קבלן טוב יפנה למהנדס קונסטרוקציות, כדי לקבל מושג לגבי העומס השימושי המשתנה. על פי התקנים הרגילים, דירת המגורים אמורה לשאת עומס של מאה וחמישים עד מאתיים קילוגרם למטר רבוע. הקמת בריכה על גג בניין מגורים מהווה הסבת ייעוד ומחייבת קבלת חוות דעת של מהנדס המסוגל להכשיר את הרצפה ואת הגג לשאת כובד משקלה של בריכה.
לסיכום, בניית בריכה על גג בניין מגורים מצריכה החתמת רוב דיירי הבניין, בירור מחירים מקובלים בשוק, קבלת אישורים והיוועצות במהנדס קונסטרוקציות, אשר יכשיר את גג לשאת את עומס הבריכה על תכולתה.
כל הציוד הדרוש לבריכת השחייה: מסננים,רובוטים,כימיקלים ועוד, ממיטב החברות והיצרנים בחו"ל.
לרכישה דרך אתר אינטרנט
http://www.hydrashop.co.il
לאתר החברה
http://www.hydra.co.il